Svećlja: Srpska policija uhapsila direktora Službe za administraciju Opštine Leposavić

Direktor Službe za administraciju Opštine Leposavić, Nikola Radomirović, uhapšen je danas od strane srpske policije - saopštio je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja.
Image
Foto: facebook.com/DželjaljSvećlja

Svećlja je u objavi na društvenoj mreži Facebook naveo da su “Radomirović i njegova verenica uhapšeni zbog toga što je on deo institucija Republike Kosovo i zato što je zajedno sa svojim ocem (Radoica Radomirović – zamenik kosovskog ministra za zajednice i povratak, prim. aut.) kontinuirano odolevao pritisku Beograda i njegovih bandi”.

Radomirović i njegova saputnica su, prema Svećljinim rečima, danas upućeni ka policijskoj stanici u Raški.

„Ovo nepravedno hapšenje jeste dokaz destruktivnog pristupa Vlade Srbije i osvete usled jučerašnjeg uspeha Kosova, a svog neuspeha da spreči donošenje odluke da budemo domaćini Mediteranskih igara 2030. godine“, poručio je Svećlja.

Zatražio je od zvaničnog Beograda “da hitno oslobodi Radomirovića i njegovu verenicu, kao i da prestane sa pritiscima i nezakonitim radnjama protiv građana Kosova, posebno onih srpske nacionalnosti koji su lojalni svojoj državi – Republici Kosovo”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.