„Nastavak terora nad Srbima posledica zapaljive retorike režima u Prištini“

Povodom kamenovanja objekta u Kosovskoj Kamenici, u kojem se nalaze prostorije nekoliko vaspitno-obrazovnih institucija, oglasili su se iz Srpske liste saopštenjem za javnost.
Image
Foto: Kontakt Plus

U pomenutoj političkoj stranci tvrde “da se nastavlja teror nad Srbima širom Kosova kao posledica zapaljive retorike i antisrpskog narativa režima u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem”.

Precizirali su da je sinoć kamenovana zgrada u kojoj su smešteni OŠ “Desanka Maksimović”, Srednja tehnička škola i Gimnazija.

„Pored svakodnevnih incidenata uperenih protiv Srba od Brezovice do Jarinja, ovaj vandalski čin je posebno uznemiravajuć zato što je u pitanju školska zgrada – mesto gde svako dete treba da bude bezbedno“, poručili su iz Srpske liste.

Naglasili su da “do sada nijedan počinilac nije uhapšen, a oni malobrojni budu pušteni da se brane sa slobode, pa ne čudi što se represija i nasilje nastavljaju”.

Iz Srpske liste su uputili apel lokalnim i međunarodnim organizacijama na Kosovu “da pojačaju prisustvo na terenu, posebno u mešovitim sredinama i stanu u zaštitu srpskog naroda od svakodnevnog maltretiranja.”


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.