U severnom delu Mitrovice odjeknule dve detonacije

U severnom delu Mitrovice danas su odjeknule dve detonacije, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.
Image
Foto: Kontakt Plus

Prema njegovim rečima, detonacije su se začule u Rudarskim četama i u centru grada.

Eljšani nije mogao sa sigurnošću da potvrdi o kakvim eksplozivnim napravama je reč, ali policija sumnja da je u pitanju šok-bomba ili pirotehničko sredstvo.

Povređenih nema, niti je pričinjena bilo kakva materijalna šteta, kaže Eljšani.

Jedna od detonacija začula se u blizini ugostiteljskog objekta u centru grada, u trenutku kada su u njemu boravili opozicioni poslanici u Skupštini Srbije, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, lider pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta.

Pored Jovanovića, u restoranu su bili i šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić, predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke Žarko Ristić, kao i Narodna poslanica grupe „Moramo Zajedno“ Danijela Nestorović, ali i građanski aktivisti iz Kosovske Mitrovice.

Inače, prethodnih dana je više eksplozivnih naprava navodno bačeno u blizini policijskih stanica u severnom delu Mitrovice i Zvečanu, ali i u pravcu patrola Kosovske policije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.