Ugljanin: Srpska lista napravila grešku, izborni dan protekao očekivano

Predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica Nedžad Ugljanin ocenio je da je izborni dan na severu Kosova protekao očekivano i da su građani izgubili šansu da razreše gradonačelnike.
Image
Foto: Radio Kontakt plus

Ugljanin je nakon zatvaranja biračkih centara izjavio novinarima da je nakon poziva Srpske liste sasvim očekivano ono što se dogodilo i da misli da su građani izgubili mogućnost da iskoriste svoje pravo i razreše gradonačelnike.

„Mislim da su imali demokratsko pravo i mogućnost da razreše gradonačelnika… Međutim, da je veliki uticaj političkog subjekta Srpska lista na samu zajednicu pokazuje se velikom neizlaznošću. Zajednica je trebalo da preuzme obaveze s obzirom da Zakon o lokalnoj samoupravi im omogućava da se brinu o svojim i građanima iz nevećinskih zajednica“, rekao je on.

Ugljanin je naveo da građani nisu to pravo iskoristili i da ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati situacija.

„Mislim da je bila velika zainteresovanost i međunarodne zajednice za ovo i neka vrsta garancija postojala je da će se ovaj proces završti, ali nije se završio nažalost po srpsku zajednicu. Oni su trebali da preduzmu odgovornost prema srpskoj i svim ostalim zajednicama u Severnoj Mitrovici. Međutim, ovo je samo produbljivanje političke krize“, naveo je Ugljanin.

Srpska lista danas je napravila grešku neizlaskom i krivicu ne treba da snose samo oni već i međunarodna zajednica koja je veoma aktivno učestvovala u celokupnom procesu, naglasio je predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.