Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Uhapšen zbog navodnih pretnji zameniku ministra; Srpska lista: Dodatna eskalacija; Kancelarija za KiM: Osveta „nelojalnim“ Srbima

N.V. srpske nacionalnosti priveden je danas i njemu je određeno 48-osmočasovni pritvor zbog pretnji - potvrđeno je za RKP iz Kosovske policije za region Severa.
Image
Foto: TV Most

Kako RKP saznaje, N.V. je priveden zbog sumnji da je pretio zameniku ministra za zajednice i povratak Radoici Radomiroviću, a nalazio se u grupi građana koji su protestovali ispred opštinske zgrade u Leposaviću kada je Radomirović pokušavao da uđe u opštinsku zgradu sa, veruje se – novozaposlenima.

„Odgovora za to što je navodno Radoici Radomiroviću uputio nekakve pretnje. On kaže da je moj branjenik bio deo grupe koja je protestovala i zviždala, a on je kao političar, dužan da izdrži proteste, zvižduke i uvrede. Moj branjenik navodi da mu nije pretio ni na koji način“, objasnio je Vlajić za KoSSev.

I Srpska lista potvrđuje da je N.V. priveden po prijavi Radomirovića kojeg nazivaju „poslušnikom režima Aljbina Kurtija“, a uz optužbe da je „njegova prošlost puna kriminalnih dela“.

Srpska lista je osudila hapšenje N.V.: „Današnje hapšenje je očigledna poruka svim Srbima da nemaju pravo na protest i izražavavanje političkog stava, šta više, to Srbima uskraćuje Kurtijev režim koji je na vlast došao nakon desetina više nego nasilnih protesta“.

„Ovo neosnovano hapšenje nije put ka deeskalaciji, već dodatna eskalacija. Zahtevamo da se gospodin Virijević, koji je porodičan čovek, i neko koga poštuju svi u Leposaviću, odmah pusti na slobodu jer nije počinio nikakvo krivično delo niti prekršaj. Ujedno pozivamo međunarodnu zajednicu da prestane da ćuti na teror koji Srbi trpe, a građane Leposavića da budu složni i jedinstveni, jer je država Srbija uz srpski narod“ – zaključuju.

Oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju. „Kada vlasti u Prištini na čelu sa Kurtijem ne mogu na nateraju Srbe da prihvate njegove lažne gradonačelnike i poltrone iz Prištine, tada silom i hapšenjima žele da se osvete nelojalnim Srbima“ – ocenili su, navodeći da su N.V. obezbedili pravnu pomoć i advokata. O ovom slučaju obavestiće, dodaju – međunarodne predstavnike.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.