Uhapšena četvorica, zaplenjen heroin, kokain, marihuana i oružje

Kosovska policija saopštila je danas da je u dva odvojena slučaja zaplenila heroin, kokain i marihuanu i da su uhapšene četiri osobe.
Image
Foto: Kosovska policija

„Ovim uspešnim policijskim akcijama onemogućen je tranzitni promet narkotika kroz Kosovo i istovremeno mogućnost njihovog korišćenja za unutrašnju potrošnju“, saopšteno je iz policije.

U prvom slučaju, policijski istražitelji Centralnog sektora u Prištini identifikovali su osumnjičenog za trgovinu drogom i dali podatke o vozilu koje je osumnjičeni koristio.

Osumnjičeni je zaustavljen u sredu oko 19 časova na prelazu Kula, a prilikom kontrole pronađeno je 12 paketa za koje se sumnja da sadrže opojnu supstancu heroin, ukupne težine 6 kg i 314 grama.

Osumnjičenom S.T. (1949) oduzeta su i dva mobilna telefona i 585 evra.

Potom je policija upala u kuću osumnjičenog u kojoj je pronađeno 700 grama kokaina i drugi dokazni materijal.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

„Policija je, po ovlašćenju tužioca, izvršila pretres i u kući osumnjičenog, gde su pronađeni i oduzeti i drugi dokazi relevantni za slučaj, kao što su: mašina za ceđenje opojnih droga, mikser za mešanje opojnih supstanci, 700 grama heroina i drugi dokazi. Procenjuje se da je vrednost zaplenjene opojne droge oko 175.000 evra. Osumnjičeni je doveden u policiju, saslušan je u prisustvu branioca, a odlukom tužioca određeno mu je zadržavanje do 48 sati“, saopšteno je iz kosovske policije.

U drugom slučaju, u sredu u Prištini, policija je zaustavila automobil nakon što je dobila informaciju da pojedini osumnjičeni kupuju i prodaju narkotike.

Prilikom kontrole automobila, oko 16 časova, pronađeno je 17 grama kokaina, 16 grama marihuane i 2.335 evra.

„Policija je od pravosudnih organa pribavila nalog za pretres i izvršila pretres dva imanja osumnjičenog M.J. (1971), gde su pronađeni i oduzeti dokazi: dve kese (doze) kokaina težine. 2 grama kao i pištolj sa 6 metaka. Tokom policijske akcije uhapšeni su i B.S. (1993) i A.J. (1993).

Centralno odeljenje za istrage je tokom realizacije ovih slučajeva blisko sarađivalo sa graničnim službenicima, policijskim službenicima, jedinicom K9 i policijom“, saopšteno je iz kosovske policije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.