Ulutaš: Čvrsta posvećenost KFOR-a u korist trajne bezbednosti širom Kosova i regionalne stabilnosti

Izjavio komandant misije KFOR-a
Image
Foto: Kfor/Fejsbuk

Komandant misije KFOR-a general-major Ozkan Ulutaš, juče je na sastanku sa predstavnicima EU, zemalja članica Unije i Euleksa istakao čvrstu posvećenost KFOR-a da podrži sve napore međunarodne zajednice u korist trajne bezbednosti širom Kosova i regionalne stabilnosti, saopšteno je na Fejsbuk stranici ove mirovne misije.

Naime, Ulutaš se sastao sa ambasadorom EU na Kosovu Tomasom Sunjogom, ambasadorima zemalja članica EU i šefom misije EULEKS, general-majorom Đovanijem Pjetrom Barbanom.

Kako se navodi, oni su razmenili mišljenja o mnogim temama, uključujući i onu o aktivnosti KFOR-a u okviru mandata UN, saradnju KFOR-a sa Kosovskom policijom i EULEKS-om, kao i njegove kontinuirane sigurnosne napore u podršci dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

„KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat, zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno“, podseća se u saopštenju.

Inače, KFOR predstavlja treći stub bezbednosti, posle Kosovske policije i misije vladavine prava EU (EULEKS), na Kosovu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.