Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije: Srpska lista da se ne skriva od medija

Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak na Kosovu i Metohiji izrazili su protest zbog selektivnog pozivanja medija na događaje koje organizuje Srpska lista.
Image
Foto: Kontakt Plus

U zajedničkom saopštenju za javnost UNS i Društva novinara Kosova i Metohije piše da je Srpska lista pokazala neprofesionalan odnos kada je na današnju konferenciju za štampu u Kosovskoj Mitrovici pozvala odabrane medije, zato što su tokom pomenutog događaja saopštene informacije od važnosti za celokupnu javnost na ovom prostoru.

U UNS i DNKiM su istakli da je Srpska lista o organizovanju konferencije za medije obavestili isključivo portal Kosovo Online i TV Most.

Podsetili su da ovo nije prvi put da pomenuta politička partija selektivno obaveštava redakcije o događajima koje organizuje.

„To ostavlja utisak da SL izbegava susret sa zainteresovanim novinarima, pa samim tim i sa potencijalno teškim pitanjima“, naglasili su.

Iz UNS i DNKiM su poručili da je veoma važno da mediji na Kosovu i Metohiji mogu da prenesu poruke političkih lidera, posebno u vreme izraženih tenzija.

Dodali su da je po završetku konferencije u sedištu te stranke, potpredsednik Srpske liste Igor Simić uputio izvinjenje novinarima koji nisu bili obavešteni o održavanju iste.

U grupi na društvenoj mreži Viber, koja broji više od 100 medijskih radnika, na konstataciju jedne od novinarki da mediji nisu dobili poziv da prisustvuju događaju koji je organizovala Srpska lista, Simić je napisao:

„Poštovani, zbog toga što vaše ekipe nisu na vreme obaveštene o današnjoj konferenciji želim da se u svoje ime izvinim svima vama. Ujedno ću se potruditi da uskoro dobijete video materijal bez insertera koji možete koristiti. Hvala na razumevanju svima.“


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.