UNS i UNS na Kosovu: Suspenzija rada televizije Klan Kosova akt cenzure i ugrožavanja slobode medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu zabrinuto je zbog suspezije sertifikata o radu televizije Klan Kosova.
Image
Foto: UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu izrazilo je zabrinutost zbog suspezije sertifikata o radu televizije Klan Kosova i traži da ovaj postupak bude obustavljen do konačne odluke suda.

UNS ističe da je Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine Kosova juče pokrenulo krivičnu prijavu u Odeljenju za teška krivična dela Policije Kosova protiv Trgovinskog preduzeća „KLAN KOSOVA“ DOO, protiv odgovornih službenika u Agenciji za privredne registre kao i odgovornih lica privrednog društva, „zbog sumnje na zloupotrebu službenih dužnosti, kao i zloupotrebu privrednih ovlašćenja“.

UNS sa svojim ogrankom na Kosovu smatra da mediji ne smeju da snose posledice zbog parničnih ili krivičnih postupaka koji se vode između izdavača medija i trećih lica. U protivnom bio bi to akt cenzure, ugrožavanje slobode i medijskog pluralizma, posebno medija koji svojim radom ne narušavaju profesionalne standarde.

UNS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.