Uspešan vikend za sportiste sa severa Kosova

Sportisti sa severa Kosova, doneli su veliki broj medalja koje su osvojili proteklog vikenda.
Image
Foto: Kik-boks klub "028"

Uspehom se mogu pohvaliti takmičari kik-boks kluba „028“, omladinskog karate kluba „Kosovska Mitrovica“, karate kluba „Zvečan“ i karate kluba „Ipon“.

Na prvenstvu centralne Srbije, u Kraljevu, u disciplini full contact kik-boks klub „028“, iz Kosovske Mitrovice, osvojio je dve srebrne i tri bronzane medalje.

Srebrnim medaljama okitili su se Sara Radenković, juniorka u kategoriji do 60 kg, i senior Matija Mitrović, u kategoriji do 75 kg.

Bronzana odličja osvojili su Boris Jakšić, Novak Perović i Ilija Petrović.

Iz ovog kluba kažu da im je ovo takmičenje ujedno bila i provera pred državno prvenstvo koje ih očekuje već narednog vikenda.

Na Državnom prvenstvu Srbije za poletarce, pionire i nade, održanom od 20. do 22. aprila u Mladenovcu, omladinski karate klub „Kosovska Mitrovica“ nastupio je sa šest takmičara u disciplini borbe i osvojio jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju.

Zlatnu medalju osvojio je Milutin Nedeljković u konkurenciji pionira 2014. godište, u borbama do 30 kg, pobedivši u tri meča.

Srebrnu medalju osvojio je Rastko Nedeljković, u konkurenciji pionira 2013. godište, u borbama do 50 kg, pobedivši u dva od tri meča u kojima je nastupao.

Pored osvajača medalja, posebno se istakao Vuk Sovrlić, koji je i pored dve pobede ipak ostao bez medalje.

Maša Bogosavljević, Sofija Golubović i Anđelka Jakšić su na ovom takmičenju zabeležile svoje prve mečeve u borbama na državnom nivou takmičenja.

Na istom prvenstvu nastupali su i takmičari karate kluba „Zvečan“ i osvojili tri medalje.

Zlato je osvojio Lazar Adžić u borbama do 35 kg, dok su bronzane medalje osvojili Una Kući u borbama do 35 kg i Luka Adžić u borbama do 40 kg.

Takođe, bronzu je osvojila i Andrea Jakšić, iz mitrovičkog kluba „Ipon“ u borbama do 37 kg.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.