„Uvek ću podržati svaku odluku Srba sa Kosova i Metohije“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Beograd i Priština treba da nastave sa dijalogom u Briselu, te dodao da kosovski premijer Aljbin Kurti nije tog mišljenja.
Image
Foto: YouTube/Tanjug/video crop

„Važno je da se razgovara, iako znamo da od toga nema ništa, jer Kurti nikada nije želeo dijalog. Mi želimo dijalog, formiranje Zajednice srpskih opština, sprovođenje onoga što smo dogovorili, pogotovo Briselskog sporazuma koji je potpisan pre gotovo 11 godina. Plašim se da nemamo sagovornike za to, ali i najgori razgovor bolji je od toga da dijaloga nema“, kazao je Vučić za Tanjug.

Na navode pojedinih medija da “maltretira Srbe na Kosovu i Metohiji”, Vučić je odgovorio da srpski narod nije bio za to da se učestvuje na prethodnim izborima na severu i da je on bio drugačijeg stava.

„A onda sam rekao da podržavam svaku njihovu odluku. Uvek ću podržati svaku odluku Srba sa KiM, čak i kada nije ni u njihovom, ni u našem sveukupnom interesu. Morate da budete uz te ljude i kada je lako i kada je teško“, poručio je.

Vučić je naglasio da nikada nikoga ne primorava ni na šta, niti da to može da učini.

„Niisam ja vlasnik njihovih života, niti njihove budućnosti. Rekao sam im da su promenjene okolnosti i da bi bilo dobro da razmisle“, naveo je.

Predsednik Srbije je izneo tvrdnje da su se mnogi političari u zemlji, posle oružanog sukoba u Banjskoj, okrenuli i napali sopstveni narod.

„Samo su im Srbi bili krivi. Ja to nisam radio, iako mi je bilo najteže. Noćima nisam spavao zbog pritisaka i pretnji. Morate da budete jaki kad je vašem narodu teško i da budete uz njega, a ne samo kada je lako. Kada je veliko veselje i kada je sve dobro svima – tada imate njih 500 koji dolaze na žurke i rođendane. Kada je teško i kada imate demonstracije ispred svoje kuće, nema njih dvoje-troje da se skupe“, istakao je Vučić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.