Više javno tužilaštvo najavilo žalbu na sudsku odluku o neodređivanju pritvora Radoičića

Više javno tužilaštvo u Beogradu žaliće se na odluku suda o neodređivanju pritvora bivšem potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću, koji se tereti za više krivićnih dela.
Image
Foto: N1

Iz Višeg suda u Beogradu je ranije danas saopšteno da je odbijen predlog Višeg javnog tužilaštva za određivanje pritvora Radoičiću i da mu je zabranjeno da napusti teritoriju Srbije.

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) kazali su za agenciju Beta da će po prijemu rešenja Višeg suda uložiti žalbu.

Viši sud je saopštio da sudija za prethodni postupak nakon saslušanja okrivljenog Radoičića odbio predlog VJT za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

„Prema Milanu Radoičiću određena je mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije“, piše u saopštenju.

Prema odluci suda – Radoičiću je zabranjen odlazak na Kosovo i Metohiju, a naloženo mu je da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

Njemu je privremeno oduzet pasoš Srbije, a upozoren je da će mu biti određen pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.

Radoičiću se stavljaju na teret krivična dela “Nedozvoljena proizvodnja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija”, “Učestvovanje u kriminalnoj grupi” i “Teško delo protiv opšte sigurnosti”.

On je juče, kako je saopšteno iz VJT, na saslušanju negirao sve optužbe.

U oružanom sukobu 24. septembra u Banjskoj (opština Zvečan) grupe Srba i Kosovske policije nastradali su policijski službenik i trojica muškaraca srpske nacionalnosti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.