Kosovska vlada podržava otvaranje 2.000 radnih mesta u četiri opštine na severu

Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati zajedno sa ministrom za zajednice i povratak Nenadom Rašićem danas je posetio predsednika opštine Leposavić Ljuljzima Hetemija.
Image
Foto: Radio Kim

Murati je rekao da je razlog posete pokretanje mere podrške zapošljavanju 2.000 lica koja traže posao a koji žive u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica, javlja Radio Kim.

„Danas smo zajedno sa mojim kolegom, ministrom Nenadom Rašićem, posetili Leposavić i sastali se sa predsednikom opštine Ljuljzimom Hetemijem, kako bismo izbliza videli napredak radova. Povod posete je pokretanje mere podrške zapošljavanju 2.000 lica koja traže posao koji žive u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica“, navodi se u saopštenju.

Murati je rekao da će svi postojeći biznisi, kao i novi koji započnu svoju delatnost u jednoj od četiri opštine na severu Kosova, moći da koriste meru subvencija do 70 odsto bruto zarade tokom 6 meseci, za svakog novog radnika koji ga primi u radni odnos po kriterijumima utvrđenim odlukom.

S druge strane, svi građani koji žive u ovim opštinama i koji su nezaposleni mogu otići i prijaviti se na Zavod za zapošljavanje kao tražilac posla i u prvom stvorenom slučaju biće im ponuđena ponuda za posao u nekoj od zainteresovanih firmi, prenosi Kim.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.