Vučić: Borićemo se svim sredstvima da ne dođe do ukidanja dinara na Kosovu

Borićemo se svim sredstvima da do ukidanja dinara na Kosovu ne dođe, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučič iz Davosa, gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu.
Image
Mesto: Davos Datum: Wed Jan 17 14:29:14 CET 2024 Dogadjaj: POLITIKA - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčako, na marginama Foruma u Davosu u Davosu. Ličnosti: Aleksandar Vučić Izvor: FoNet/Instagram

Vučić je istakao da Srbija nema ni atomsku bombu, niti može da se tuče protiv celog sveta.

„Neću se ponašati neodgovorno i reći nešto što bi moglo da našteti našoj zemlji. Isuviše sam ozbiljan i odgovoran da bih se tako ponašao“, istakao je Vučić.

Komentarišući zahtev Evropske unije da Srbija kosovskom ministru unutrašnjih poslova Dželjalju Svečlji dozvoli posetu Sbiji, Vučić je objasnio da Prišitna radi sve što može, a da Svečlja traži da bude pušten u skladu sa sporazumima.

Kako je istakao predsednik, Svečlja bi na teritoriju centralne Srbije da bi došao da provocira.

„Ali i ja sam zatražio da idem na Kosovo i Metohiju da se obratim našem narodu, a mi ćemo se boriti da i dalje plaćamo u dinarima i da štitimo svoj narod, ali morate da budete odgovorni i da donosite mudre odluke“, poručio je Vučić iz Davosa.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.