Vučić: Prištinske letelice bile bi uništene da Kosovo nije pod kontrolom Kfora

Aleksandar Vučić izjavio je da bi prištinske bespilotne letelice koje su izviđale iznad Đakovice bile uništene u drugim okolnostima, ali da Srbija poštuje to što je Kosovo pod kontrolom Kfora.
Image
Foto: FB nalog srpskog predsednika

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara nakon vojne vežbe na Pasuljanskim livadama rekao da su bespilotne letelice – „barjaktari“ o kojima je juče govorio da su obavljale izviđačke aktivnosti iznad Đakovice, bili prištinski.

„Ciljeva je više, svakako sagledavanje operativnih sposobnosti naše vojske. Barjaktari su bili prištinski, podignuti su 5. i 20. juna. Mi smo ih gledali kao na dlanu i da je neko drugo vreme ne bi se dugo zadržali u vazduhu, ali pošto je to prostor pod kontrolom Kfora mi pošujemo prostor pod kontrolom Kfora“, rekao je Vučić.

Vučić je priznao da Vojska Srbije ima veliki problem sa popunom kadrova, naročito u Beogradu i Vojvodini, jer ljudi neće da rade težak vojnički posao, ali je dodao da se sa tim problemom suočavaju i Englezi, Nemci, Amerikanci, Rusi i Ukrajinci.

Predsednik Srbije juče je izjavio da su primećena pojačana dejstva vazduhoplova sa posadama i besposadnih vazduhoplova i dronova u okruženju te da je primećeno podizanje albanskih „barjaktara“ iz Đakovice sa namerom izviđanja pozicija vojske Srbije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.