Vučić: Sastavljamo važno pismo o najbrutalnijem mešanju jedne važne zemlje u izbore u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da državni organi Srbije sastavljaju „važno pismo o uplivu i mešanju jedne važne zemlje u izborni proces Srbije na najbrutalniji način“.
Image
Foto: Beta/Miloš Miškov

„To će biti završeno do Nove godine i onda ćemo ga uputiti celom svetu da se vidi kako se sprovodi takva vsrta mešanja u procese koji suvereno pripadaju jednoj nezavisnoj zemlji“, rekao je Vučić novinarima u Vrbasu.

On je uveren da će republički izbori biti okončani do 30. decembra, dok će gradski u Beogradu biti „nešto malo kasnije“.

„Kada je reč o gradskim izborima, verovatno ćemo, ukoliko lista Branimira Nestorovića ne podrži nikoga, ponovo ići na glasanje, dok će republički parlament vrlo brzo biti konstituisan“, naglasio je Vučić.

Istakao je da su izbori u nedelju bili do sada „najčistiji“ i „najpošteniji“ i da nikada više čestitki iz inostranstva nije dobio. Opoziciji je poručio da se „uozbilji“ i pripremi za važne lokalne izbore na proleće.

„Ja poštujem svaki glas, gotovo 900 hiljada glasova bivšeg režima, ali 1,8 miliona glasova koje smo dobili mi. Izborna volja naroda biće poštovana“, rekao je Vučić.

On je rekao da se opozicija ponaša kao dete koje se igra pa traži beogradske izbore, pa sve izbore ponovo.

„Svi znate da pričaju gluposti, ni na jednom zapisniku u Beogradu nemaju primedbe zato što su očekivali pobedu. Gde nestade onih 40.000 glasača iz RS, na kraju ih nije bilo ni 6.000, kao u vreme kad su im oni dali dvojno državljanstvo i mogućnost da glasaju“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara.

On je dodao da je „najlepšu“ čestitku dobio od francuskog predsednika Emanuela Makrona, ali i da, pošto izbori nisu predsednički, evropski zvaničnici čekaju završetak celog izbornog procesa.

Srbi će opstati na Kosovu

Srbi će opstati na Kosovu, sačuvaće svoju imovinu, kapital i zemlju, rekao je Vučić, pošto je Kosovska agencija za privatizaciju (AKP) preuzela upravu nad kompleksom Rajska banja u Banjskoj, kod Zvečana.

Vučić je rekao da vlasti u Prištini čine sve da se zatre srpsko ime i prezime i da to rade temeljno, „uz glasno ćutanje sveta“.

Upravu nad Rajskom banjom je AKP preuzela kao imovinu društvenog preduzeća na Kosovu i kompleks je dala u zakup Ministarstvu unutrašnjih poslova.

FoNet/Beta/N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.