Zana Spahiu v. d. direktora RTK, Ahmetdžekaj podneo ostavku

Odbor Radio-televizije Kosova (RTK) saopštio je da je za vršioca dužnosti generalnog direktora RTK imenovana Zana Spahiu, pošto je Škumbin Ahmetdžekaj podneo ostavku na ovu funkciju.
Image
Foto: Kontakt Plus

Kako pišu prištinski mediji, Ahmetdžekaj je ostavku podneo 23. maja ove godine.

“Prema njegovom zahtevu i odredbama, ostavka će biti efektivna od 08.07.2024. godine, što je dobilo saglasnost Odbora RTK kako bi se dovršili započeti poslovi, uključujući i učešće na Generalnoj skupštini EBU-a”, stoji u saopštenju Odbora, prenosi RTK.

Odbor dalje navodi da je do sada imao korektnu saradnju sa Ahmetdžekajem, ali su nedavno imali nesuglasice i različite pristupe u vezi sa slučajem psihičkog nasilja “koje je direktor radija gospodin Arsim Haljilji vršio nad nekim ženama u RTK-u, posebno nad šeficom pravne kancelarije”.

Kako se ističe, Odbor je očekivao da generalni direktor ovaj slučaj reši u skladu sa svojim nadležnostima.

“Odbor ponavlja da su psihičko nasilje i bilo kakav sličan pritisak od strane bilo koga prema bilo kome neprihvatljivi i neće biti tolerisani u RTK-u. Odbor RTK će nastaviti da radi na očuvanju nezavisnosti i profesionalizma RTK-a”, dodaje se u saopštenju.

Inače, imenovana Zana Spahiu je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini. Od 2010. godine počela je da radi u RTK kao advokat, da bi 2022. godine bila izabrana za šefa Pravne kancelarije RTK. Ima preko 14 godina radnog iskustva u pravnoj oblasti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.