Zaplenjeno oružje i municija kod Zvečana, Svečlja optužuje Vučića

Kosovska policija je u Zvečanu zaplenila veću količinu oružja za koju, kako su rekli policijski zvaničnici, sumnja da je zaostalo nakon oružanog napada u Banjskoj 24. septembra prošle godine.

U vezi sa policijskom operacijom, ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i generalni direktor Kosovske policije Gazmend Hodža održali su konferenciju za medije u Severnoj Mitrovici na kojoj nije bilo prevoda na srpski jezik.

Rečeno je da je zaplenjeno 1.588 komada municije, deset pušaka, 62 bombe, eksploziv, dvogledi, prigušivači, radio-veze, maske, panciri, uniforme srpske vojske, deset uniformi Kosovske policije, oprema za dronove itd.

Policijski zvaničnici su saopštili da je policija informacije dobila od građana i Kosovske obaveštajne agencije (KIA).

U vezi sa ovim slučajem privedena je jedna osoba, koja je bivši pripadnik Kosovske policije i koja se trenutno ispituje.

„Policija je obavila pretres nekoliko zgrada i pronašla je vojno oružje koje je zaostavština ostalog naoružanja pronađenog ranije u ovom delu Kosova. Ovo je peto skladište oružja koje smo pronašli u ovom delu Kosova“, rekao je Svečlja.

Ovo je nađeno u neposrednoj blizini mosta kod Zvečana, odnosno u Rudaru, precizirao je Svečlja dodajući da je u toku istraga i da se jedna osoba ispituje.

„Već se zna da je ovo pripremljeno da se institucije Kosova a najviše Kosovska policija napadnu od strane terorističke grupe. Mi i dalje radimo da vidimo da li ima još municije i eksploziva… Sve institucije Kosova će se svom snagom boriti protiv ovakvih slučajeva koji pokazuju da su delovi terorističke grupe predvođene Milanom Radoičićem a podržane od strane Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Svečlja.

Nakon konferencije, Svečlja i Hodža

Nakon konferencije, Svečlja i Hodža su sa novinarima obišli lokacije u Rudaru na kojima je oružje pronađeno.

Posetu kosovskog ministra i direktora Kosovske policije obezbeđivao je veliki broj pripadnika specijalne jedinice.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.