Zaporožac: Uredićemo parkove, unaprediti kulturni život, svaka zgrada imaće skupštinu stanara

Novoizabrani predsednik Privremenog opštinskog organa o planovima, idejama i ciljevima u narednom periodu...
Image
Foto: Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica

Novoizabrani predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Ivan Zaporožac, poručio je da će lokalna samouprava sa njim na čelu “voditi jasnu i odgovornu politiku zato što građani to i zaslužuju”.

Zaporožac je danas u prostorijama Mitrovačkog dvora održao sastanak sa odbornicima u lokalnoj skupštini. Međutim, Kontakt Plus nije bio obavešten o organizovanju tog događaja.

U saopštenju kabineta novog predsednika Privremenog opštinskog organa piše da je Zaporožac “izneo planove, ideje i ciljeve svoje politike za koju je uveren da će sa dobrim timom uspešno realizovati”.

„Radićemo na promociji mladih naraštaja i njihovom uključenju u društvene tokove, samim tim i na poboljšanju perspektive za njihov ostatak ovde. Ulagaćemo u obrazovanje, jer je ono ključ napretka društva. Kulturni život ćemo podići na viši nivo i sportskim aktivnim ojačati duh mladih“, poručio je Zaporožac.

Naglasio je da će “sa pozicije predsednika biti u službi građana, sa narodom i u narodu”.

„Potrudiću se da svaka zgrada oformi svoju skupštinu stanara, kako bi na taj način istakli svoje probleme i realne potrebe koje ih zaokupljaju. Posebna briga ide ka najmlađima, uredićemo parkove i igrališta gde će kvalitetno provoditi svoje slobodno vreme“, istakao je on.

Zaporožac je najavio da će pažnja lokalne samouprave u narednom periodu biti usmerena na socijalno ugrožene, lica sa poteškoćama u razvoju i invaliditetom.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.