Završen Božićni konvoj na KiM: Podeljeno 10 tona humanitarne pomoći

Tradicionalni Božićni konvoj francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo", koji je stigao 26. decembra u Gračanicu, završio se danas u Novom Brdu.
Image
Foto: Solidarnost za Kosovo/Mileta Vukićević

U prethodnih sedam dana volonteri su podelili 10 tona humanitarne pomoći sastavljene od školskog pribora i igračaka za decu, novih šporeta na drva i struju kao i kućni nameštaj namenjen socijalno ugroženim porodicama, saopštila je ta organizacija.

Francuski humanitarci posetili su ukupno 18 sela u Kosovskom Pomoravlju, novobrdskom kraju, kao i u Metohiji i na centralnom Kosovu.

„Već 19 godina, prisutni smo za vreme božićnih i novogodišnjih praznika na KiM, uz Srbe koji žive izolovano i usamljeno u enklavama. Ova godina je ipak drugačija, jer vlada velika napetost na terenu i oseća se u razgovorima sa meštanima velika zabrinutost, a ponekad i strah. U takvim uslovima je naša pomoć još potrebnija jer ona predstavlja moralnu podršku i ispruženu ruku solidarnosti“, izjavio je Arno Gujon, osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“.

Ovo je 51. konvoj koji je stigao na KiM od 2005. godine kada je u Francuskoj osnovana humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“, dodaje se u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.