Završene Vidovdanske svečanosti u Velikom Ropotovu

Sinoć su u Velikom Ropotovu završene Vidovdanske svečanosti koje se tradicionalno organizuju već 24 godine.
Image
Foto: RTV Puls

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igor Popović rekao je na svečanosti povodom zatvaranja manifestacije da Kosovsko Pomoravlje baštini veliku i časnu tradiciju, kao mesto gde se rodio knez Lazar Hrebeljanović.

Podsetio je na dan Kosovskog boja kada se srpska vojska sa Knezom Lazarom na čelu hrabro suprotstavila osmanlijskoj vojsci.

„Vi ste nasledinici tih srpskih boraca. Stanovnici Kosovskog Pomoravlja su ljudi koji se nikad nisu iseljavali sa ovih prostora, koji su čuvali svoju zemlju i svoje porodice, koji su čuvali svoja imanja i časno obrađivali svoju zemlju. Ovaj kraj je bogat prirodom, vodom, zemljištem, ovde su uvek bili dobri i pošteni ljudi“, rekao je Popović.

Popović je obećao dalju pomoć Kancelarije za KiM Kosovskom Pomoravlju, a posebno u oblasti prosvete, zdravstva i lokalne samouprave, da bi Srbi opstali u svom zavičaju.

Vidovdanske svečanosti koje se tradicionalno održavaju po 24. put u Velikom Ropotovu počele su 19. juna, a završene na Vidovdan, uz finansijsku podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju i ocenjene su kao veoma uspešne uz rekordan broj publike.

RTV Puls


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.