Zubin Potok: Razmena vatre između policije i osumnjičenih za krijumčarenje stoke

Povređenih nema
Image
Foto: Kontakt Plus

Iz Kosovske policije saopšteno je da je jutros u opštini Zubin Potok došlo do oružanog sukoba između policije i osumnjičenih lica, koja su, kako se navodi, prokrijumčarila stoku iz Srbije na teritoriju Kosova. Povređenih nema.

Kako se navodi, službenici Jedinice za brze intervencije pogranične policije, jutros u 06.15 časova, u selu Bube u Zubinom Potoku, primetili su „sumnjivo kretanje“ pojedinih vozila.

U pokušaju da zaustave i izvrše kontrolu „sumnjivih“ vozila, policija je naišla na oružani otpor od strane osumnjičenih lica i uzvratila vatru, tvrdi se u saopštenju.

Dodaje se da je jedan od osumnjičenih D. I. (1981) iz Zubinog Potoka, uhapšen.

„Prilikom kontrole kamiona pronađeno je 40 ovaca, bez prateće dokumentacije, za koje se sumnja da su prokrijumčarene iz Srbije u Republiku Kosovo. Tu su pronađena i dva napuštena vozila, za koja se sumnja da su pratila kamion“, navodi se u saopštenju.

Na lice mesta izašle su nadležne policijske jedinice, uključujući Kosovski policijski inspektorat, o čemu je obavešten tužilac.

Kamion sa ovcama je poslat na carinski terminal, dva automobila su oduzeta, a prema rešenju tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Protiv osumnjičenog je pokrenut postupak za dva krivična dela: „napad na službeno lice“ i „krijumčarenje robe“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.