Zvaničnici opštine Leposavić navodno konzumirali narkotike u službenim prostorijama

Portal Nacionale objavio je juče video zapis uz tvrdnju da se na njemu navodno vidi kako zamenica gradonačelnika Leposavića Dragana Miletić konzumira narkotike.
Image
Foto: Nacionale

Na ovaj video naišli su i službenici KP regiona Sever koji su o tome obavestili centralnu direkciju u Prištini. Kasno sinoć oglasila se i Partija kosovskih Srba koja poziva Euleks i tužilaštvo Kosova „na najhitniju reakciju i hapšenje dotičnih osoba“.

Nacionale je objavio video snimak koji se sastoji iz različitih kadrova uz tvrdnju da Miletić navodno konzumira narkotike u toaletu opštinske zgrade, a potom u kancelariji zajedno sa jednim od zaposlenih.

Miletić je, međutim, za isti medij demantovala istinitost sadržaja, uz optužbe na račun Srpske liste.

„Sve su to izmišljotine od strane Srpske liste da bi pretili mom imenu i mom položaju u opštini Leposavić, kao i radnicima u opštini Leposavić. To nije istina. Od početka mog angažmana u ovoj Opštini vrte se razne priče samo da me unište, a zapalili su mi auto. Neverovatno je koliki pritisak vrše na mene i moje ime. Ali boriću se do kraja. Ne plaše me“, kazala je ova opštinska zvaničnica.

Dragana Miletić imenovana je za potpredsednicu Skupštine opštine Leposavić – 25. maja prošle godine, kada je i novi gradonačelnik ove opštine, Ljuljzim Hetemi, zvanično položio zakletvu.

Hetemi nije primetio ništa sumnjivo

Gradonačelnik Leposavića, Ljuljzim Hetemi, u međuvremenu je kazao da nije upoznat sa tim da je Miletić konzumirala narokotike, uprkos tome što je mesecima ne samo radio, nego i živeo u opštinskoj zgradi.

Kaže da je danas održao sastanak sa opštinskim direktorima kojem je prisustvovala i Miletić, ali i da ništa sumnjivo nije primetio.

„Nisam video snimak. Nisam upoznat sa slučajem. Danas sam bio na sastanku sa svim direktorima od 14.30 do 16.00. Nisam primetio ništa sumnjivo. Ona je takođe bila prisutna“, kazao je Hetemi za Klan Kosova.

A ukoliko ima nečeg sumnjivog, Hetemi tvrdi da bi time trebalo da se bave Tužilaštvo i policija.

Region Sever obavestio centralnu direkciju policije u Prištini

Policija se, međutim, već bavi ovim slučajem.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, potvdio je da su upoznati sa navodima koji su objavljeni u medijima, kao i video sadržajem.

Eljšani je naglasio da tek treba da se razjasne okolnosti ovog slučaja, ali i da se time neće baviti region Sever.

„Reagovali smo po službenoj dužnosti i o slučaju informisali generalnu direkciju Kosovske policije u Prištini koji će da se bavi slučajem zajedno sa tužilaštvom. Oni o tome odlučuju“, kazao je Eljšani.

PKS: Zahtevamo hitnu istragu

„Snimak konzumiranja kokaina u službenim prostorijama opštine Leposavić, jasan je dokaz da su opštinu uzurpirala lica koje nemaju legitimitet i moralni kodeks“, saopšteno je kasno sinoć iz Partije Kosovskih Srba (PKS).

„Zahtevamo hitnu istragu protiv rukovodilaca opštine Leposavić Ljuljzima Hetemija, kao i njegovo testiranje na narkotike i testiranje drugih funkcionera opštine Leposavić (predsedavajućeg skupštine i svih direktora departmana)“, dodaje se.

„Od ministra policije Kosova Dželjaja Svećlje zahtevamo objašnjenje kako je moguće ovako javno konzumiranje narkotika u zgradi koju 24 časa obezbeđuju pripadnici specijalne jedinice policije? Da li policija ima neku ulogu u ovome, a ako nema da objasni ko stoji iza snabdevanja narkoticima najviših opštinskih funkcionera“, zaključeno je u saopštenju PKS-a dostavljenom medijima.

Kamera instalirana u kancelariji opštine?

Video snimak koji je objavio Nacionale i za koji se tvrdi da prikazuje Miletić i kolegu koji konzumiraju narkotike, ukazuje na to da je kamera instalirana unutar kancelarije, dok u toaletu deluje kao da je neko snima.

Nacionale je ujedno najavio da će i narednih dana da objavljuje nove video snimke na kojima se, navodno vide opštinski radnici kako konzumiraju narkotike. Nisu precizirali i u kojim opštinama rade ove osobe.

KoSSev/Nacionale/Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.