Ambasada Francuske: Vlada nas nije konsultovala o proglašenju Civilne zaštite i Severne brigade terorističkim organizacijama

Ambasada Francuske na Kosovu saopštila je da nije konsultovana niti obaveštena od strane Vlade Kosova o odluci da se „Civilna zaštita“ i „Severna brigada“ proglase terorističkim organizacijama.
Image
Foto: FB nalog francuske ambasade u Prištini

„Nismo bili ni konsultovani ni unapred obavešteni o odluci kosovske vlade da organizacije Civilna zaštita i Severna brigada proglasi terorističkim organizacijama“, navodi se u odgovoru francuske ambasade za Klan.

Takođe, ova ambasada je istakla potrebu da se što pre organizuju novi izbori u četiri opštine na severu Kosova.

„Podsećamo na očekivanje Evropske unije i njenih država članica u vezi sa Vladom Kosova u cilju deeskalacije situacije na severu Kosova. Povlačenje specijalnih snaga u blizini opštinskih objekata; obavljanje funkcija predsednica opština u alternativnim objektima; organizacija novih izbora što pre u četiri opštine na severu Kosova; nastavak dijaloga u cilju normalizacije i posebno napretka u vezi sa pridruživanjem opština sa srpskom većinom“.

Klan

Pročitajte još:

Ambasade Velike Britanije i Nemačke: Odluka kosovske vlade u vezi ‘Civilne zaštite’ i ‘Severne brigade’ doneta bez konsultacija sa nama

Stejt department: Odluka kosovske vlade o proglašavanju terorističkih organizacija neusaglašena sa SAD


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.