Atić: Na zahtev građana opštinska inspekcija uklanjala proizvode isteklog roka

Inspekcija opštine Severna Mitrovica danas je uklanjala prehrambene proizvode kojima je istekao rok trajanja, saopštio je gradonačelnik ove opštine, Erden Atić.
Image
Foto: Kontakt Plus

Navodi da je opštinska inspekcija radnje preuzela na zahtev građana.

„Na zahtev građana, opštinska inspekcija je u saradnji sa drugim institucijama u subotu preduzela radnje na uklanjanju prehrambenih proizvoda kojima je istekao rok trajanja“, naveo je Atić na svojoj Fejsbuk stranici, objavljući fotografiju pakovanja hleba sa isteklim rokom.

Ne precizira, međutim, koje je prodavnice inspekcija i obišla.

Dodaje da je lokalna samouprava kojom rukovodi „potpuno posvećena brizi o zdravlju građana“, te najavljuje da će se inspekcijski nadzor i nastaviti.

„I narednih dana nastaviće se inspekcijski nadzor po gradskim prodavnicama“, naveo je, dodajući da se zahvaljuje građanima na saradnji.

Podsetimo, opštinska inspekcija je dan ranije sprovela, kako je to navela – „rutinsku posetu“ objektima u vlasništvu, navode – ove opštine. Srpska lista precizirala je da se radi o prostorijama institucija Republike Srbije, tvrdeći da je zaposlenima u ovim institucijama rečeno da imaju naredbu da “oslobode” objekte koji su u vlasništvu opštine, te da će inspekcija ponovo doći u ponedeljak. Iz opštine su međutim naveli da „nema govora o iseljavanju iz objekata od narednog ponedeljka, ili maltretiranju, kako tvrdi Srpska lista“, već da je to bila „rutinska poseta zvaničnika objektima koji su u vlasništvu opštine“. 

Još jedna odluke opštine koja se tiče opštinske inspekcije je ona o oslobađanju javnih površina, za koju nije precizirano šta ona tačno podrazumeva. Iako je istekao rok od pet dana da privrednici oslobode javne površine, promena na terenu nema, niti dodatnih pojašnjenja.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.