Besplatni preventivni pregledi 15. oktobra u KBC Kosovska Mitrovica

Besplatni preventivni pregledi vršiće se 15. oktobra u svim zdravstvenim institucijama Republike Srbije, pa i u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica.
Image
Foto: Kontakt Plus

Vršilac dužnosti direktora KBC Kosovska Mitrovica, dr Zlatan Elek, kazao je na konferenciji za medije da će se pregledi bez potrebe za zakazivanjem vršiti u toj ustanovi od 8h do 16h.

„Trenutno je fokus Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje na preventivnoj zaštiti. Prevencija može da spreči nastanak bolesti i pospešuje izlečenje ukoliko se bolest otkrije na vreme“, naglasio je dr Elek.

On je apelovao na stanovništvo na severu Kosova da uzme učešće u akciji.

„Preventivni pregledi radiće se u Službi za radiologiju. Konkretno, reč je o ultrazvuku dojke koji je predviđen za žene starije od 40 godina, kako bi se eventualno otkrile neke promene. Kada je reč o muškarcima, u našoj laboratoriji će se kontrolisati prostata specifični antigen“, rekao je dr Elek.

Ukoliko neki od nalaza budu sumnjivi, specijalisti KBC Kosovska Mitrovica će tokom sledeće sedmice takođe bez zakazivanja dodatno pregledati pacijente, dodao je on.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.