„Cilj Kurtijeve politike je etnički čisto Kosovo“

Povodom jučerašnje izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Kosovska policija predstavlja nastavak nekadašnje OVK, oglasili su se iz Srpske liste saopštenjem za javnost.
Image
Foto: Radio Kontakt Plus

U Srpskoj listi tvrde da je Kurti “pokazao koliko mu je stalo do poštovanja prava svih građana i multietničnosti na ovim prostorima, te da je cilj njegove politike etnički čisto Kosovo”.

„Da li je sada jasno međunarodnim predstavnicima da Kurtijev režim čini sve da odvrati Srbe od ulaska u kosovske institucije ili eventualnog povratka u njih, jer on nikada nije želeo iskreno da gradi suživot između naših naroda, te da je spreman da pored sebe ima samo one pripadnike srpske zajednice koji su spremni da se odreknu svojih predaka i svog identiteta“, upitali su.

Iz Srpske liste su poručili da je “Kurti dao najbolju potvrdu našem zahtevu da se specijalne, obaveštajne i druge strukture ilegalno prisutne na severu Kosova proglase za terorističke organizacije od strane Vlade Republike Srbije, a na osnovu njihovog delovanja i politike koju one baštine i nastavljaju”.

Pozvali su “malobrojne Srbe koji su juče stajali mirno pred Kurtijem ili planiraju da se prijave na neke konkurse – da se zapitaju žele li da pripadaju tim formacijama i nastave putem OVK, da slede Kurtija u borbi protiv srpskog naroda na severu Kosova, Beograda i Srbije”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.