Gračanica: Najava krivične prijave zbog iznošenja informacija o pucnjavi

Predsednici Lokalnog odbora za javnu bezbednost za nekoliko sela kod Gračanice preti krivična prijava
Image
Foto: Kontakt Plus

Predsednici Lokalnog odbora za javnu bezbednost za nekoliko sela kod Gračanice Snežani Jovanović preti krivična prijava zbog iznošenja saznanja o pucnjavi u tom mestu a koju policija, kako tvrdi, nije istražila nakon prijave očevidaca.

Snežana Jovanović je, u prisustvu advokata Ljubomira Pantovića, sinoć tim povodom saslušana u policijskoj stanici u Gračanici.

Okupljenim građanima, među kojima i predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, i medijima je objasnila da je policiju 4. oktobra ove godine obavestila o slučaju ispaljivanja metka iz vatrenog oružja u Gračanici, 15. septembra iz vozila u pokretu.

Jovanovićeva navodi da su očevici pucnjavu i čauru metka prijavili saobraćajnoj patroli iste večeri, ali da nije bilo reakcije.

Pošto je slučaj iznela na viši nivo i prijavila ga predsednici Šubarić, onda je usledio poziv policije za saslušanje i obaveštenje da će biti krivično gonjena od strane Tužilaštva zbog, „neprijavljivanja krivičnog dela i saznanja o počiniocu“.

„Smatram da nisam kriva i da nemaju prava da me krivično gone. Ja slučaj jesam prijavila, ja sam postupila kao savesni građanin čim sam dobila saznanja i čim je potvrđeno to saznanje. Ja sam javno tražila da svi mi iz Opštinskog odbora za bezbednost raspravimo na tu temu i da javno pozovemo policijsku stanicu u Gračanici da izvrši istragu“, navela je Jovanovićeva.

Dodaje da je postupla u skladu sa Krivičnim zakonikom, ali da tužilaštvo i policija smatraju da je prekršila zakon u smislu da nije prijavila.

„Ne poklapaju se stavovi. Ja jesam prijavila, a oni tumače da nisam prijavila blagovremeno“, objasnila je Jovanovićeva nakon davanja izjave u policijskoj stanici.

RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.