Gračaničke večeri: Mladi pokazali talente i znanje

Mladi sa centralnog Kosova su se na tradicionalnoj manifestaciji "Gračaničke večeri" takmičili za "Prvi glas Gračanice", a bile su organizovane i igre za decu iz publike, kao i kviz znanja.
Image
Foto: Kim

U okviru „Kulturno-zabavnog leta 2023“ u Domu kulture „Gračanica“ počele su sinoć „Gračaničke večeri“. Mladi iz Gračanice i okoline imali su priliku da lokalnoj publici predstave svoje talente i pokažu znanje.

„Gračaničke večeri“ su nastale još 1997. godine, ali su 2013. ukinute. Nakon devet godina pauze, prošle godine su ponovo organizovane.

„Ovo je manifestacija koja okuplja mnogo mladih ljudi. Takmičarsko-zabavnog je karaktera i nadamo se da ćemo u budućnosti još kvalitetnije raditi“, rekao je direktor nevladine organizacije CSD, Ivan Nikolić.

Dejan Božidarević iz Gračaničke omladinske inicijative je podsetio da su mnogi koji su ranije učestvovali na ovoj manifestaciji postali poznati i popularni.

“Pamtim Bađija i Janu koji su davno učestvovali ovde, a sada su zvezde narodne muzike. Mnogi drugi su uspešni, imamo i lokalne muzičare koji imaju svoje bendove. Lepo pevaju i lepo zarađuju”, kazao je on.

Takmičari su, takođe, pohvalno govorili o događaju.

„Čast mi je i zadovoljstvo što mogu sa svojim drugovima da učestvujem u kvizu znanja. Sve ono što sam znao o Gračaničkim večerima znam od svojih roditelja“, kazao je Dušan Borisavljević iz Gračanice.

„Još jedne godine u nizu smo došli da obeležimo dane naše opštine. Ja sam se sa mojim drugovima prijavio za kviz znanja“, rekao je Nikola Zdravković iz Lapljeg Sela.

Polufinalna takmičenja u okviru „Gračaničkih večeri“ će biti održana sledećeg petka.

Pokrovitelj manifestacije „Dani Gračanice – Kulturno zabavno leto 2023“ je Opština Gračanica, a realizuje je 12 nevladinih organizacija.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.