Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

KFOR pomaže u opremanju ŠOSO “Kosovski božur” sa 8.165 evra

Danski kontingent Međunarodnih mirovnih snaga NATO na Kosovu (KFOR) donirao je 8.165 evra mitrovičkoj Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur”.
Image
Foto: Radio Kontakt Plus

Novac je prikupljen 1. jula tokom humanitarnog marša i namenjen za opremanje školskih prostorija, kazao je potpukovnik Kim Sorentsen.

„U maršu je učestvovalo 650 vojnika, svi su zadovoljni što donacija ide u ove svrhe. Siguran sam da će deca uživati u novim stvarima kada prostorije budu opremljene“, dodao je Sorentsen.

Direktorka ŠOSO “Kosovski božur”, Marta Popović, podsetila je da su danski vojnici nedavno finansirali i rekreativnu nastavu na Zlatiboru za učenike te škole.

„Mnogo mi je drago što mladi vojnici koji dođu na Kosovo imaju želju da pomažu ovoj deci. Nove generacije su srećne kada pomognu drugima, imaju razvijenu svest o tome da su ova deca deo našeg društva, da imaju iste potrebe kao i svi ostali“, rekla je Popovićeva.

Iskoristila je priliku da se zahvali misiji KFOR na pomoći i podršci u radu, kao i svom kolektivu zato što, prema njenim rečima, svakodnevno brine o zdravlju, vaspitanju i obrazovanje dece koja provode vreme u ovoj ustanovi.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.