Završena operacija Kosovske policije u Mitrovici

08.10 - Operacija Kosovske policije u severnom delu Mitrovice je završena - javlja naša reporterka sa lica mesta.
Image
Foto: Kontakt Plus

Kosovska policija se povukla, ulica pred restoranom Grey je odblokirana, javlja naša reporterka. Oduzeto je bar jedno vozilo, koje se može videti na video-zapisu odlaska policije.

07.20 – Operacija Kosovske policije u toku u Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku

U ovim trenucima Kosovska policija izvodi operaciju na bar jednoj lokaciji u severnom delu Kosovske Mitrovice, te u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Policija se u Kosovskoj Mitrovici nalazi pred stambenim objektom koje se povezuje sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, i za koji se veruje da je objekat u kojem je živeo, a u kojem se nalazi i restoran Grey.

Pet oklopnih vozila Kosovske policije nalazi se ispred restorana i stambenog objekta, ulica za saobraćaj jeste blokirana, ali ne i za pešake. Dva specijalca su na ulazu u ulicu. Više vozila EULEX-a nalaze se u blizini ovog rejona.

Ulica u kojoj je policija inače vodi ka dečjem vrtiću i osnovnoj školi i deca su u ovim trenucima na putu ka školi.

Kako saznajemo sa lica mesta, pretres je izveden i u kotlarnici i vešeraju u mitrovičkom KBC-u, koji je u međuvremenu i završen.

„U toku je policijska operacija u vezi sa poslednjim događajem u Banjskoj, za sada nema uhapšenih“ – rekao je vršilac dužnosti komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, potvrđujući da se operacije izvode u severnom delu Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Iz pres službe Kosovske policije saopštili su da se akcija izvodi u koordinaciji sa EULEX-om i KFOR-om:

„Policija Kosova sprovodi nalog nadležnog suda za kontrolu, na pet lokacija u tri opštine na severu Kosova. Ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska. Policijsku operaciju vode relevantne jedinice Policije Kosova, uz prisustvo Tužioca (STRK) na licu mesta. Policija Kosova ovom prilikom obaveštava građane da ne treba da brinu. Ovi kontrolni nalozi se sprovode u koordinaciji sa EULEX-om i KFOR-om“.

Foto: Kontakt plus

Foto: Privatna arhiva


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.