Kosovska policija: U podrumu jednog od tri solitera oružje, municija, dinamit i „druga vojna oprema“

Eksploziv, ručne bombe, automatska puška, detonari, protivpešadijska granata i "druga vojna oprema" - pronađeni su u podrumu jednog od tri solitera saopšteno je iz Kosovske policije.
Image
Foto: Kosovska policija

Podsetimo, danas od 10 časova Kosovska policija sprovodila je akciju na sedam lokacija na severu Kosova – na četiri u Severnoj Mitrovici, na dve u Zvečanu i na jednoj u Banjskoj.

Kontakt plus pratio je akcije policije na dve lokacije – u blizini spomenika Braći Milić i kod Tri solitera u severnom delu Mitrovice.

Iz pres službe policije preciziraju da se radi o sprovođenju pretresa po naredbi Specijalnog tužilaštva u vezi sa događajima od 24. septembra 2023. godine.

Pomenuto oružje pronađeno je samo na jednoj lokaciji, odnoso u podrumu jednog od tri solitera, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Iz policije su naveli i „preliminarni“ spisak oduzetog oružja i, kako su dodali – „druge opreme“: 87 komada eksploziva TM 100, 3 zolje, 1 automatsko oružje AK-47, 1 protivpešadijska mina tipa MRUD, 14 šaržera, municija različitih kalibara, 63 električna detonatora, 23 mehanička detonatora, 1 sat za aktivaciju, 1 ručna bomba M79, radijske veze, medicinska oprema, pancir, gas maska i drugo.

Dodaju i da su ovim kontrolama učestvovali i zvaničnici EULEX-a, te podsećaju da su u jednom od tri solitera bili prisutni EOD timovi i Kosovske policije i KFOR-a.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.