Kosovska vlada produžila rok za preregistraciju na „RKS“ tablice do 1. decembra, nakon toga nema ni preregistracije ni saobraćanja na Kosovu

Kosovska vlada produžila je rok za preregistraciju srpskih registarskih tablica gradova na Kosovu na "RKS" tablice uz finansijske pogodnosti - potvrđeno je iz ove vlade.
Image
Foto: Kontakt Plus

Preregistracija uz, kako su naveli – finansijske pogodnosti – moguća je do 1. decembra. Međutim, od 1. decembra na Kosovo neće više moći da uđu, niti da se kreću vozila sa srpskim registarskim tablicama gradova na KiM koja su registrovana od 10. juna 1999. godine do 21. aprila 2022. godine – takođe je odluka vlade.

„Vlada Republike Kosovo je održala elektronski sastanak, na kojem je izmenila i dopunila odluku Vlade broj 05/103 od 28. oktobra 2022. godine, čime je produžen rok za registraciju uz finansijske pogodnosti za vlasnike vozila sa tablicama ‘PR’, ‘KM’, ‘PZ’, ‘GL’, ‘UR’, ‘PE’, ‘DA’ ili ‘ĐA’ do 1. decembra 2023“ – stoji u saopštenju kosovske vlade.

Ova izmena, dodaju, rezultat je „velike potražnje koja je nedavno zabeležena za registraciju vozila sa RKS registarskim oznakama“.

Nova odluka takođe predviđa i da nakon 1. decembra 2023. vlasnici vozila sa tablicama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“ registrovanih od 10. juna 1999. do 21. aprila 2022. godine više neće imati mogućnost da preregistruju ova vozila na „RKS“ registarske oznake, ali i „ulaze ili prometuju na teritoriji Republike Kosovo i kroz nju“.

Podsetimo, Kosovska policija regiona sever uputila je zahtev vlastima u Prištini da bude produžen rok za preregistraciju vozila kako bi se omogućilo licima koja poseduju „KM“ da dobiju „RKS“ tablice, potvrđeno je krajem ovog meseca iz ovog policijskog regiona. O tome detaljnije u nastavku:

Eljšani: Uputili smo zahtev vlastima u Prištini da bude produžen rok za preregistraciju vozila


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.