Lajčak: Nadali smo se boljem ishodu dijaloga, strateški razgovori sa partnerima o situaciji na severu

Lajčak sumirao prethodnu sedmicu
Image
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, saopštio je da se nadao boljem ishodu dijaloga u Briselu i najavio da će njegovo stanje i situacija na severu Kosova biti predmet predstojećih strateških razgovora sa američkim i evropskim partnerima.

Miroslav Lajčak je na Fejsbuku napisao da se EU nadala boljem ishodu poslednjeg sastanka u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u okviru dijaloga na visokom nivou.

„Stanje u dijalogu, sa napetom situacijom na severu Kosova, biće predmet predstojećih strateških razgovora sa našim američkim i evropskim partnerima kako bismo odredili naše naredne korake“, napisao je Lajčak sumirajući prethodnu sedmicu.

Podsetio je da se nakon sastanka na visokom nivou obratio ambasadorima država članica EU u Briselu, ujedno im izrazivši zahvalnost na njihovom interesovanju za dijalog i na snažnoj podršci.

Takođe, Lajčak se protekle sedmice sastao i sa direktorom za politička pitanja i spoljne odnose Saveta Evrope, Miroslavom Papom, gde ga je informisao o dešavanjima u dijalogu.

„Cenim zanimljivu diskusiju o dešavanjima u Savetu Evrope i potvrdu naše kontinuirane saradnje u promovisanju evropskih standarda na Zapadnom Balkanu“, poručio je Lajčak.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.