Lajčak najavio nastavak razgovora o dinaru u Briselu, očekuje konkretne ideje

Veruje da su uspeli da smanje jaz
Image
Foto: facebook.com/MiroslavLajcak

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog, Miroslav Lajčak, najavio je nastavak razgovora između glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu, s fokusom na rešavanje spornog „dinarskog pitanja“.

Lajčak je izjavio da očekuje da će ovi razgovori biti zasnovani na „vrlo konkretnim idejama“, ocenjujući da se jaz između strana smanjio tokom prethodne runde dijaloga.

Nakon nedavne posete Bosni i Hercegovini i Sloveniji, Lajčak se vratio u Brisel kako bi nastavio napore da se postigne kompromis oko pitanja korišćenja dinara na Kosovu.

„Razgovarali smo o mogućem privremenom rešenju za građane pogođene odlukom Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju i verujem da smo uspeli da smanjimo jaz“, napisao je specijalni izaslanik EU na Fejsbuku, sumirajući proteklu radnu sedmicu.

Razlike su ostale, navodi Lajčak, pa će zato ponovo ugostiti dvojicu glavnih pregovarača u Briselu, ne navodeći i tačan datum tog susreta.

„Očekujem da naši razgovori budu zasnovani na vrlo konkretnim idejama, što bi nam omogućilo da idemo napred u interesu naroda“, napisao je Lajčak.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.