Lider PDK-a na severu Kosova, posetio gradonačelnike

Lider Demokratske partije Kosova, Memlji Krasnići, posetio je danas sever Kosova. Sastao se sa gradonačelnicima iz ove stranke.
Image

Krasnići je obišao gradonačelnika Zvečana, Iljira Pecija i gradonačelnika Zubinog Potoka Izmira Zećirija.

„Izbliza sam upoznao rad, izazove i zahteve stanovnika ove dve opštine. Veliku posvećenost i posvećenost dvojice gradonačelnika i njihovih timova da obezbede dobre opštinske usluge za sve građane, bez obzira na etničku pripadnost, treba ceniti“ – naveo je Krasnići.

Istovremeno je zaključio da su Albanci u opštinama na severu „heroji Republike“.

„Uprkos izazovima različite prirode, posebno bezbednosnim koji su pojačani nakon terorističkog napada na Banjsku 24. septembra, oni, hrabrošću, nadom i verom, nastavljaju da tamo razvijaju svoj porodični i institucionalni život“ – zaključio je Krasnići.

Ocenio je i da je gradonačelnicima i stanovnicima Zvečana i Zubinog Potoka potrebna veća podrška sa centralnog nivoa, a imao je i zahtev za kosovskog premijera, Aljbina Kurtija.

„Vlada Kosova mora hitno da vrati pažnju, podršku i konkretna ulaganja u ove opštine. Pozivam premijera i resorne ministre da posete ove dve opštine i da bez odlaganja odobre zahteve albanskih stanovnika za rekonstrukciju tamošnjih kuća“ – poručio je.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.