Lajčak: Malo je bilo pomaka u normalizaciji odnosa, odluka o suspenziji dinara biće saopštena sutra

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je bilo malo pomaka u normalizaciji odnosa dveju strana.
Image
Foto: N1

Više nema potrebe postavljati pitanje “šta i kako treba da se radi“, već “kada“ se nastavlja dijalog i kada će doći do normalizacije odnosa, rekao je izaslanik EU posle razgovora sa predstavnicima prištinskih institucija.

Odluka o upotrebi dinara na KiM biće saopštena sutra, javio je RTS.

Posle susreta sa premijerom Aljbinom Kurtijem, odgovarajući na pitanje da li je vlada u Prištini spremna da odloži odluku u vezi suspenzije dinara, Lajčak je rekao da će informacija o tome biti saopštena sutra.

„Pomenuli smo pitanje odluke Centralne banke. Ali, neću da budem portparol vlade. Biće informacija koja će vam sutra biti saopštena“, rekao je Lajčak.

Ocenio je i da je u normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine bilo malo pomaka.

Još jednom je naglasio da EU podržava nastavak dijaloga Beograda i Prištine i istakao da je potrebno što pre da se putem dijaloga dođe do normalizacije.

“Što pre. Želimo da se dijalog nastavi, jer poces donosi mnogo koristi“, rekao je Lajčak.

Istakao je da će, posle razgovora u Beogradu i Prištini, analizirati sve što je čuo u prethodna dva dana.

„Informisaću članice i lidere EU i pripremićemo naredne korake u ovom procesu. Želimo da se nastavi proces normalizacije, jer donosi benefite svim građanima koji žive ovde. Razgovori su bili korisni i potrebni“, naglasio je specijalni izaslanik Evropske unije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.