MINT: Oduzeto još 15 poslovnih sertifikata

Među njima i MTS D.O.O.
Image
Foto: Preuzeto sa Kohe

Kosovska agencija za registraciju preduzeća (ARBK) oduzela je 15 sertifikata o registraciji preduzeća, koji su sadržali neustavan sadržaj, saopštilo je Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine. Među preduzećima čiji je sertifikat poništen je i MTS D.O.O.

MINT je saopštio da je 15 privrednih društava kojima su oduzeti sertifikati u dokumentaciji vlasnika prezentovalo sadržaj kao što su: „Peć, Republika Srbija“; „Peć, SRB“; „Gnjilane, Srbija“; „Priština, Srbija“; „Đakovica, Republika Srbija“, „Kosovska Mitrovica, Republika Srbija“ itd.

Na ovoj listi su: BOMEK SH.P.K.; LENSIA SH.P.K. (sa starim nazivom EPOKSI SB-BODEN D.L.C.); MAP LLC; MTS D.O.O.; GRAĐEVINARSTVO FI 6285 92 S.A.; POSLOVNI KLUB DOO; LIRIAN CARS L.L.C. ; BUS SOFTVARE LLC; GLOBOSOS LLC; AGENCIJA S&E LLC; DEVOLLI GROUP SH.P.K.; VITALAND L.L.C.; BEIOND SH.P.K. ; ELBA PARTNERS L.L.C.; PITE KATUNI Š.P.K.

„Ukidanje sertifikata privrednih društava, kod kojih su utvrđeni isti ili slični prekršaji, nastaviće se i narednih dana. ARBK je nastavio da registruje nove biznise, koji su se prijavili u skladu sa zakonskim zahtevima, sa važećim dokumentima i sa sadržajem u skladu sa ustavnim duhom“, saopštio je MINT.

Iz ovog ministarstva kažu i da je samo u poslednja dva dana u ARBK registrovano 86 novih privrednih društava, od kojih su 33 individualna i 53 društva sa ograničenom odgovornošću.

KoSSev: Više od mesec dana traju napori da se najvećoj kosovskoj televiziji Klan Kosova, oduzme licenca za rad.

Ministarstvo industrije, trgovine i preduzetništva je prošlog meseca donelo odluku o suspenziji poslovanja ove televizije. Primena odluke je, međutim, odložena, a nakon pokretanja sudskog procesa, odnosno žalbe Klan Kosova koju je usvojio kosovski Privredni sud.

Ovo ministarstvo je, međutim, krajem jula saopštilo da njihova novoosnovana Komisija vrši ponovnu proveru i drugih preduzeća, odnosno njihove dokumentacije koju definišu kao sumnjivu, tj. sa „neustavnim oznakama“, ističući one na kojima se navodi da je „Kosovo deo Srbije“.

„Među 660 pregledanih dosijea, rezultat je da 48 njih ima neustavno označavanje, predstavljajući Kosovo kao deo Srbije“, naveli su iz MINT-a 31. jula, dodajući da su započeli administrativne korake izdavanjem rešenja o ukidanju sertifikata za pet preduzeća.

Istog dana Agencija za registraciju preduzeća donela je odluku i da ukine poslovanje ćerke firme Telekoma Srbije na Kosovu – MTS d.o.o, a zbog toga što „član menadžmenta te kompanije ima pasoš izdat od strane Republike Srbije“:

„Iako u svim zvaničnim dokumentacijama svi članovi našeg menadžmenta koriste dokumenta privremenih institucija u skladu sa Briselskim sporazumom“.

Iz Telekoma Srbije – MTS d.o.o. najavili su podnošenje žalbe.

Koha/KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.