Nakon zamene brava, članovi GI SDP dobili nove ključeve; Božović: Izvršena premetačina

Nakon zamene brava na prostorijama Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda (GI SDP) u Kosovskoj Mitrovici, članovi stranke dobili su nove ključeve.
Image
Foto: Kontakt Plus

Kako saznajemo, vlasnik je sa članovima stranke sklopio usmeni dogovor, uz posredstvo policije, budući da se nalazi van Kosova.

Obijene prostorije i ulazna vrata na kojima je zamenjena brava jutros su zatekli članovi stranke ubijenog Ivanovića.

Odmah su pozvali policiju, koja je u međuvremenu došla do saznanja da je Kosovska agencija za privatizaciju još 2022. godine prodala kuću u kojoj se nalaze kancelarije GI SDP i da je ona još od tada u privatnom vlasništvu.

Policija je uspela da stupi u kontakt sa vlasnikom kuće, koji je sa članovima stranke sklopio preliminaran dogovor, uz posredstvo policije, budući da se on, kako nam je prenela funkcionerka GI SDP Ksenija Božović, trenutno nalazi van Kosova.

„On je rekao policiji da nam vrati ključeve, da slobodno radimo i da je spreman na razgovor, to nam je policija prenela“, izjavila je za Kontakt Plus Ksenija Božović nakon davanja izjave u policijskoj stanici.

Nakon preuzimanja novih ključeva, članovi GI SDP obišli su prostorije stranke, gde su naišli na premetačinu, tvrdi Božović.

„Osim što su obijena vrata kancelarije, izvršena je premetačina kancelarija. Oliverova slika je pomerena, kao i njegove slike koje stoje u ormaru. Sve je ispreturano. Kod sekretarice su otvarani ormari. Tačno se vidi da je izvršena premetačina, ali nismo uspeli da vidimo da li nešto fali ili ne“, navela je Božović.

Božović kaže da još uvek nemaju saznanja o tome ko je tačno obio prostorije stranke, zamenio brave i izvršio premetačinu. Ujedno je izrazila očekivanje da će uskoro doći Nikola, sin Olivera Ivanovića, kako bi saznali ko je vinovnik ovog dela. Istovremeno naglašava da ih novi vlasnik nije obavestio o kupovini objekta u kom se nalaze prostorije GI SDP.

„Nas ovde vežu uspomene i volela bih da vidim čoveka koji je to uradio. On mora da odgovara za ono što je uradio. Jedva čekam da dođe Nikola i da vidi ko je taj čovek“, navela je Božović.

Iako su dobili ključeve i obišli prostorije, članovi GI SDP odlučili su da ništa ne diraju dok ne dođe vlasnik i lično se upozna sa situacijom, poručila je Božović.

Sa druge strane, u policiji kažu da ovaj slučaj nije otvoren.

„Prema žaliocu, ne vidi se da je nešto ukradeno. Tužilac kaže da slučaj nije otvoren. Članovi stranke su uzeli ključeve. Stranka će koristiti prostorije“, kazao je za Kontakt Plus, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Božović: Obijene prostorije stranke ubijenog Olivera Ivanovića; Eljšani: KAP prodao objekat


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.