Nova stranka Srba na Kosovu: „Srpska demokratija“ i zvanično registrovana

Srbi na Kosovu danas su zvanično dobili još novu stranku. Centralna izborna komisija registrovala je Srpsku demokratiju kao političku partiju - potvrdili su iz Srpske demokratije.
Image
Foto: Srpska demokratija

„Danas smo zvanično obavešteni od strane Centralne izborne komisije u Prištini da je Srpska demokratija formalno registrovana kao politička partija na Kosovu“ – naveli su iz ove političke partije, čiji je predsednik Aleksandar Arsenijević.

Zahvalili su se građanima koji su podržali osnivanje njihove stranke, te najavili da će u narednom periodu održati niz javnih akcija sa ciljem da, kako su istakli – skrenu pažnju na goruće socijalne, ekonomske i društvene probleme u srpskim sredinama na Kosovu.

Dodaju i da će proširiti članstvo i intenzivirati rad na terenu.

Podsetimo, početkom novembra osnivačka Skupština Srpske demokratije ozvaničila je transformaciju Građanske inicijative Srpski opstanak u političku partiju pod imenom Srpska demokratija.

Aleksandar Arsenijević tada je izabran za predsednika Srpske demokratije, dok su za članove Predsedništva izabrani Ivan Orlović, Valentina Đerković, Marinko Anđelković, Stefan Veljković i Aleksandar Arsenijević.

Detaljnije u vesti u nastavku:

GI Srpski opstanak prerasta u političku partiju Srpska demokratija


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.