Optužnica protiv bivšeg zamenika gradonačelnika Klokota, sumnjiči se da je pretio građanima i povredio pravo na izbornu volju

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv bivšeg zamenika predsednika opštine Klokot S.M..
Image
Foto: prokuroria-rks.org/al/psh

Sumnjiči se da je pretio građanima opštine Klokot, kako bi obezbedio glasove za politički subjekat „Ujedinjina zajednica – Adrijana Hodžić“ – potvrđeno je iz ovog tužilaštva.

„Specijalno tužilaštvo obaveštava da je istragama dokazano da je okrivljeni S.M. u saizvršilaštvu sa osuđenim B.D. i drugim licima, ozbiljno pretio građanima srpske nacionalnosti opštine Klokot, sa ciljem da utiče na njihovu izbornu volju, u vreme održavanja vanrednih opštih parlamentarnih izbora, održanih 14. februara 2021. godine, tražeći od njih da glasaju za određene političke subjekte, uz pretnju da će dobiti otkaz, da bi osuđeni B.D., u svojstvu predsednika opštine, na nezakonit način obezbedio glasove za politički subjekat Srpska lista, dok je okrivljeni S.M., u svojstvu zamenika predsednika opštine Klokot, obezbedio glasove za politički subjekat pod brojem 129 ‘Ujedinjena zajednica – Adrijana Hodžić'“ – stoji u saopštenju iz tužilaštva.

Predmet je prešao u nadležnost suda na dalje postupanje, dok je u ovoj fazi postupka okrivljeni brani sa slobode – dodaju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.