Ponovo požari u Osojanskoj dolini, vatrogasci na teren nakon poziva Radio Goraždevca

U Osojanskoj dolini i danas ima požara na nekoliko lokacija.
Image
Foto: Radio Goraždevac

Redakciji Radio Goraždevca pratioci su javili da ne mogu da stupe u kontakt sa kosovskom policijom i vatrogascima, kao i da se požar širi prema naseljenom području.

Ekipa Radio Goraždevca pozvala je policiju i vatrogasnu službu, nakon što je dobila nekoliko poziva i poruka od čitalaca ovog portala, obavestila da se požar širi ka naseljenom području Osojana, nakon čega je izašla na teren. Nakon nekoliko minuta prvo su naišli na policijsku patrolu koja im je oduzela dron za snimanje, a zatim i na vatrogasnu službu koja je krenula da ponovo gasi požar.

Požar se približavao kući Dragoslava Đurića iz Osojana koji je pokušavao da dobije vatrogasnu službu, ali bezuspešno. Nakon toga je njegova ćerka kontaktirala redakciju Radio Goraždevca.

„Već par dana gori vatra blizu nas. Približavala se kući. Ja sam pokušavao da pozovem vatrogasnu službu, nisu se javljali. Ćerka je javila Radio Goraždevcu, nakon deset minuta je došla policija, slikala i pozvala vatrogasnu službu koja je ubrzo stigla“, kazao je Đurić.

Vatrogasna služba lokalizovala je požar koji se širio šumom u blizini naseljenog područja.

Policija je novinare Radio Goraždevca zadržala više od sat vremena, legitimisala i zvala pomoć iz Istoka kako bi proverili u zakonu da li je ovoj redakciji dozvoljeno snimanje dronom. Dron je vraćen novinarima i odobreno snimanje, nakon što su se uverili u autentičnost dopisa Uprave civilne avijacije koji im je ekipa Radio Goraždevca dala na uvid, da dron ne spada u kategoriju za koji je potrebna dozvola.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.