Priština: Priveden zbog falsifikovanja novca, pronađeno gotovo 500 kovanica od 2 evra

Gotovo 500 komada metalnih kovanica od dva evra oduzeto je danas u Prištini zbog sumnje da se radi o falsifikovanom novcu. Priveden je muškarac sa Kosova A.B. (1997) - saopštila je Kosovska policija.
Image
Foto: Kosovska policija

Jedinica za brzo reagovanje zaustavila je A.B. na kontrolnom punktu u Prištini. U prtljagu je pronađena, navode iz Kosovske policije – značajna količina kovanica od dva evra.

Izvršen je potom i pretres njegovoj kući.

Oduzeto je ukupno 490 komada metalnih kovanica od dva evra, ukupne vrednosti 980 evra, audi A4 i dva mobilna telefona.

Osumnjičeni je saslušan u prisustvu branioca, a odlukom tužioca za teška krivična dela njemu je određen pritvor do 48 sati.

Podsetimo, Hina je septembra izvestila da je u Prištini „strahovito puno“ falsifikovanih kovanica od dva evra, te da je zbog kvaliteta nekih gotovo nemoguće otkriti radi li se o falsifikatima ili ne.

U laboratoriji u Prištini stručnjaci su u prvoj polovini godine proverili više od 30.000 lažnih kovanica evra, u poređenju s 4.451 u istom razdoblju lani.

Kako nezvanično saznajemo sa terena, i građani i prodavci u severnom delu Kosovske Mitrovice sumnjaju da su se falsifikovane kovanice našle u opticaju i u ovom delu grada, te je zato u pojedinim prodavnicama nemoguće trgovati ovim kovanicama. Kvalitet kovanica je, uverili smo se, čak u nekoliko navrata bio očigledno loš i to toliko da se događalo da se kovanica razdvoji na dva dela, odnosno da se deo kovanice u srebrnoj boji odvoji od dela kovanice u zlatnoj boji.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.