Radoičić Kurtiju: Vreme će pokazati ko će na kraju da pati i da plati

Reakcija potpredsednika Srpske liste, Milana Radoičića, na poruke kosovskog premijera Aljbina Kurtija.
Image
Foto: Srpska lista

Srpska lista je „kosovski ogranak“ Srpske napredne stranke koja je svojom kolektivnom ostavkom htela da sistem Kosova na severu „implodira“. „Za tu zlonamernost i grešku, treba oni da plate i pate“ – poručio je danas iz Brisela, kosovski premijer Aljbin Kurti. Potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, ocenio je da se radi o pretnji upućenoj ovoj stranci i Srbima, ali i da Kurti ne želi dijalog, već sukobe.

„Srpska lista, zlom voljom napravila je veliku grešku kada je najpre izašla iz sistema, i s druge strane, bojkotovala izbore. E sad, za njihovu grešku, ne možemo mi da platimo i patimo. Oni koji prave greške, oni će biti ti koji će platiti i patiti“ – bila je još jedna od poruka kosovskog premijera iz Brisela.

„Pretnja koju si danas uputio iz Brisela Srpskoj listi i prvenstveno srpskom narodu jasno pokazuje da ti, Aljbine Kurti ne želiš dijalog, ne želiš mir već želiš sukobe i da se osvetiš onima koje ne možeš ni da kupiš ni da slomiš. I zbog toga danas pokazuješ nervozu i svoje pravo lice pred očima kompletne međunarodne zajednice“ – ocenio je Radoičić.

Dodaje: „99.9% srpskog naroda odlučilo da neće na izbore pod pritiskom čizama tvojih specijalaca, na kojima je krv Srba koje su upucali i prebili i Srpska lista je sledila tu odluku jer je bila i uvek će biti uz svoj narod“.

Radoičić dalje navodi da je svestan da Kurtijeva pretnja „nije naivna“, jer je pokazao u prethodnom periodu da „može da izaziva haos, podstiče na sukobe i mržnju, zloupotrebljava institucije i njima progoni Srbe bez ikakvih dokaza“, ali kosovskom premijeru istovremeno poručuje:

„Želim da ti poručim da nas nisi ni malo uplašio, niti nas u Srpskoj listi niti srpski narod. Da si samo još jedan okupator koji misli da može silom da podjarmi srpski narod, ali imaj na umu da nas ima više nego što nas možeš pohapsiti“.

„Aljbine Kurtiju, kao i svi okupatori možeš kako hoćeš ali ne i dokle hoćeš. Vreme će pokazati ko će na kraju da pati i da plati“ – zaključio je Radoičić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.