RIK: Ponavljanje glasanja na 28 biračkih mesta

Na današnjoj sednici RIK odlučeno je da će ponovno glasanje, na biračkim mestima gde je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja ili je glasanje poništeno, održati u subotu 30. decembra ...
Image
Foto: RIK

Na današnjoj sednici RIK odlučeno je da će ponovno glasanje, na biračkim mestima gde je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja ili je glasanje poništeno, održati u subotu 30. decembra od 7 do 20 časova.

Izbori će, kako je odlučeno, biti ponovljeni na jednom ili više mesta u mestima: Babušnica, Bojnik, Veliko Gradište, Vlasotince, Trstenik, Žagubica, Koceljeva, Lebane, Petrovac na Mlavi, Plandište, Raška, Svrljig, Tutin, Ćuprija, Aranđelovac, Kosjerić, Kula i Topola.

Ceo spisak biračkih mesta pogledajte OVDE.

U tu svrhu biće štampano 12.240 glasačkih listića.

Podsećamo, Republička izborna komisija nije nadležna za zahtev koji je podnela koalicija Srbija protiv nasilja za poništavanje i ponavljanje izbora u Beogradu, izjavio je predsednik RIK Vladimir Dimitrijević.

On je na sednici RIK rekao da je pokušao da ukaže na pravne pretpostavke i istakao da podneti hathev nije uredan i pravno ne može biti razmatran na sednici RIK koja je apsolutno nenadležna.

N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.