Specijalizovano tužilaštvo potvrdilo hapšenje Januzija ali i Bahtjaria

Zbog krivičnih dela protiv sprovođenja pravde, uključujući zastrašivanje tokom krivičnog postupka i ometanje službenih lica u obavljanju dužnosti.
Image
Foto: N1/Zana Cimili

Specijalizovano tužilaštvo potvrdilo je hapšenje Sabita Januzija, o čemu su ranije danas izvestili kosovski mediji, ali i Ismeta Bahtjaria. Prebačeni su u pritvorsku jedinicu Specijalizovanih veća Kosova u Hagu i pojaviće se pred sudijom za prethodni postupak u najkraćem roku – potvrđeno je iz Kancelarije specijalnog tužioca.

Bahtjari i Januzi su uhapšeni zbog krivičnih dela protiv sprovođenja pravde, uključujući zastrašivanje tokom krivičnog postupka, ometanje službenih lica u obavljanju dužnosti – navode.

„Sudija za prethodni postupak je našao da postoji osnovana sumnja da su g. Bahtjari i g. Januzi pokušali da odvrate svedoka od svedočenja u postupku pred Specijalizovanim većima“ – precizira se u saopštenju.

Dodaju da je EULEX obezbedio operativnu i logističku podršku Specijalizovanom tužilaštvu, te da je Kosovska policija takođe pružila operativnu podršku Specijalizovanom tužilaštvu.

Bahtjari i Januzi su, navode – uhapšeni na osnovu naloga za hapšenje i transfer koji je izdao sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova.

„Specijalizovano tužilaštvo smatra zastrašivanje svedoka, odmazdu prema svedocima i sprečavanje sprovođenja pravde krajnje ozbiljnim delima i nastaviće da istražuje i krivično goni svakoga ko je uključen u takve slučajeve“ – zaključuju.

Kosovski mediji ranije su preneli da je Januzi bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.