Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Srpska lista posle Kurtijeve posete severu: „Kao šumokradica, ili lopov kad krene u krađu“

Reakcija Srpske liste posle Kurtijeve posete severu Kosova.
Image
Foto: Kontakt Plus

„Kao šumokradica, ili lopov kad krene u krađu“, „okružen desetinama do zuba naoružanih poslušnika“, Aljbin Kurti je došao na „obod“ Kosovske Mitrovice kako bi „na delu pokazao“ Miroslavu Lajčaku i Žozepu Borelu „kako izgleda deeskalacija na terenu“ – ovako je Srpska lista opisala posetu kosovskog premijera severu Kosova.

Navode da je Kurti na ovaj način pokazao „kako treba da izgleda smirivanje tenzija“.

„Tako što pored stotina već postojećih na sever dovuče još više desetina drugih do zuba naoružanih parapolicijskih jedinica koje su sve nelegalno prisutne na severu. Neki bi rekli snažan šamar u lice međunarodnoj zajednici, i još jedna pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, a šta će reći međunarodna zajednica videćemo. Ko će sada biti druga strana odgovorna za ovu provokaciju?“ – upitali su.

Ocenjuju i da Kurti želi da sakuplja „jeftine političke poene glumeći nekog lidera u pokušaju“, te svojim biračima „umesto plata, radnih mesta i ekonomskog razvoja nudi sukobe, brutalnost, kršenje prava i sloboda srpskog naroda“.

Ocenjuju da je Kurtijev „izlet“ u mešovitom naselju u kome duži vremenski period nema incidenata između Srba i Albanaca – „dokaz Kurtijeve okupacione ideologije“.

„Par sati kasnije, Kurti je morao da se vrati odakle je došao, povijenog repa jer nije uspeo da isprovocira Srbe i sebe predstavi žrtvom, a mi smo ostali svoji na svome, u svojim kućama, na svojoj zemlji, čekajući još mnogo Vidovdana sa svojim komšijama da opstanemo i ostanemo kao što su i naši preci, jer Kurti nije jedini okupator koji je bio na ovoj zemlji, ali je otišao kao što su i svi pre njega“ – zaključili su.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.