Svećlja: Kosovska policija u Zvečanu pronašla veliku količinu oružja, sprečen teroristički napad

Nedaleko od Opštine Zvečan specijalna jedinica Kosovske policije pronašla je veliku količinu oružja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova u prištinskoj vladi, Dželjalj Svećlja.
Image
Foto: facebook.com/DželjaljSvećlja

U objavi na svom Facebook nalogu Svećlja je naveo da je akcija kosovskih specijalaca sprovedena “na osnovu dobijenih obaveštajnih podataka”.

„Na oko 100 metara od Opštine Zvečan, identifikovan je automobil beogradskih registarskih oznaka u kojem je bila velika količina oružja, eksplozivnih naprava, municije, vojnih uniformi i torbi“, napisao je Svećlja.

On je izneo tvrdnje da su “sva ova sredstva bila namenjena za izvođenje terorističkih napada na građane i kosovske institucije”.

„Ovo je još jedan dokaz da Srbija ima za cilj da destabilizuje našu zemlju. Kosovska policija zajedno sa svim ostalim bezbednosnim agencijama posvećena je sprečavanju svakog mogućeg akta koji ima za cilj da naruši bezbednost naše države“, poručio je Svećlja.

Dodao je da “ovaj slučaj potvrđuje informaciju dobijenu od bezbednosnih institucija da su prethodnih sedmica na Kosovo iz Srbije ušli automobili i druga vozila koja su prevozila oružje”.

Pre nego što se oglasio Svećlja, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, rekao je za Radio Kontakt Plus da se policijski službenici nalaze u ulici Oslobođenja i da je u toku pregled jednog vozila, jer se sumnja da je u njemu oružje.

Eljšani je kazao da se očekuje dolazak stručnjaka iz KFOR-a koji se bave uklanjanjem eksplozivnih naprava i dodao će akcija najverovatnije nedugo zatim biti završena.

Naglasio je da nije planirano niti izvršeno nikakvo hapšenje, te da će se kada KFOR dođe na lice mesta povući pripadnici specijalne policijske jedinice.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.