Svečlja: U Zvečanu izvršen pretres kuće koja je služila za prikupljanje i distribuciju oružja za srpske kriminalne grupe

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, saopštio je da je danas izvršen pretres jedne kuće u Zvečanu u kojoj je, kako navodi, pronađena veća količina oružja.
Image
Foto: Facebook/Dželjalj Svečlja/PrtSc

Prema njegovim tvrdnjama, ta kuća je korišćena „za prikupljanje i distribuciju oružja za srpske kriminalne grupe“, nazvavši je „bazom naoružanja“ na severu Kosova.

„Otkrivena je velika količina oružja, uključujući automatsko oružje, municiju, ručne bombe i eksploziv“, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Lokalni mediji javljaju da je pretres izvršen u naselju Gvozdići.

Dodaje da su pretres izvršili pripadnici Kosovske policije zajedno sa obaveštajnim institucijama. Pored njih, na licu mesta su bili i predstavnici KFOR-a, navodi Svečlja.

„Već dve decenije sever Kosova živi ilegalno, u nenormalnom poretku, gde su utočište našle kriminalne organizacije i kriminalci koje finansira Beograd. Krijumčarenje robe i oružja na Kosovo, stvorili su uznemirujuću situaciju za naše građane na severu, koji su, suočeni sa moći kriminalaca, živeli pod stalnim ucenama i pritiscima. Kao Vlada u poslednje dve godine, otkrili smo i blokirali ilegalne rute šverca. Sever se korak po korak kreće ka normalnosti. Zakon i red neće biti narušeni ni u jednom kutku Republike“, naveo je Svečlja na Fejsbuku.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.