Uslovi za preregistraciju vozila na severu Kosova

Vlada u Prištini je pre par dana produžila rok do 1. decembra 2023. godine dat vlasnicima vozila sa oznakama "KM", "PR", "PZ", "GL", "UR", "PE" i "ĐA" da ih preregistruju i uzmu "RKS" tablice.
Image
Foto: Kontakt Plus

Tim povodom, Kosovska policija je danas započela kampanju kako bi svi zainteresovani zamenili registarske oznake gradova na Kosovu i Metohiji izdate od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i dobili “RKS” tablice.

Neophodno je da posedujete vozačku i saobraćajnu dozvolu, potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila, polisu osiguranja, lični ili identifikacioni dokument izdat od strane kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova, dokaz o plaćenim putnim i ekološkim taksama.

Sva navedena dokumenta treba dati na uvid u bilo koji Centar za registraciju vozila na Kosovu, bez obzira na trenutno prebivalište.

Vozači su oslobođeni plaćanja carinskih i administrativnih taksi, naknada za izdavanje registarskih tablica i saobraćajnih dozvola.

U Kosovskoj policiji su naglasili da su vozači dužni da u Centre za registraciju vozila donesu tablice vozila koja trenutno koriste.

Podsetimo, odlukom Vlade u Prištini nakon 1. decembra 2023. godine, na Kosovo neće moći da uđu niti na toj teritoriji da se kreću vozila sa oznakama gradova na KiM izdatim od strane MUP Srbije, a koja su registrovana u periodu od 10. juna 1999. do 21. aprila 2022. godine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.